2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

PCB gaminimas tonerio perkėlimo būdu. I dalis.

PCB gaminimas tonerio perkėlimo būdu.


Sveiki, šiandien papasakosiu pirmus išgyvenimu darant PCB plokštes.

Priešistorė: Jau seniai norėjau pasigamint PCB plokščių vien del to , kad dirbti su universaliom prototipinėm labai sudėtinga, ir rimtų projektų nepadarysi.Taigi šiandien papasakosiu savo bandymus pasigaminti papastas PCB.

Taigi nusipirkau vario tekstolito plokšteliu (7x10cm), susiradau PCB brėžinius internete, ir paprašiau draugo atspausdinti.
Bandant spausdinti ant storo kreidinio popieriaus neišėjo , popierius per slidus ir per storas, todėl printerio voleliai nesugebėjo jo įtraukti. Taip pat turėjau pusiau permatomo kepimo popieriaus , su kuriuo girdėjau irgi galima spausdinti.Deja vėliau išaiškėjo  , kad tai netiesa. 
Parsivežęs namo bandymai perkelti ant plokštelės nepavyko, takeliai neprilipdavo pilnai arba tiesiog likdavo ant lapo.Tapačią dieną  atspausdinom ant paprasto žurnalo lapo, žurnaluose naudojamas tas pats kreidinis popierius tik daug plonesnis.
Kaip jau supratote , antras bandymas pavyko :) :


Tai stiprintuvo  TDA2009A plokštė.

Deja išėsdinti tapačia diena negalėjau, neturiu vandenilio peroksido ( H2O2), kuris naudojant HCL rūgščiai  skiesti. Tuo ir baigiasi pirmoji dalis.

Čia parašysiu detalią instrukcija:
  • Susijieškom PCB brėžinius , juos pasiruošiam spausdinti.
  • Nusiperkam kreidinio popieriaus arba naudojam iš paprasto žurnalo.(Atspausdinus žurnalo nelankstyti, kad nenubyrėtu toneris).
  • Pasirušti lygintuvą, jį įjungti tarp 2-3 padalos ir laukti kol įkais.
  • Vario plokštęlę nuvalyti su acetonu, neliesti paviršiau pirštais , kad neišriebalint.
  • Iš popierius išsikirpus plokštės atvaizdą uždėti ant plokštelės ir uždėti lygintuvą.
  • Kaitinti kelioliką sekundžiu, toliau lyginti lyg paprastą drabužį.Kad takeliau geriau priliptų, galima pavedžioti su lygintuvo galu.Nespauskite lygintuvo, nes takeliai susiplos.
  • Kaip jau manote , kad užteks (visas lyginimo procesas trunka apie 2-3 minutes).Plokštęlę įdėti į šilta vandenį , palaukus bandyti atsargiai nuimti popierių.

Prašom, plokštelė paruošta išėsdinimui! :)


Jeigu turi klausimų, parašykite į komentarus.
Laukite antros dalies!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą