2014 m. sausio 26 d., sekmadienis


 GoClever Orion 70L apžvalga                 

Sveiki mieli skaitytojai , šiandien norėčiau pristatyti plančetinį kompiuterį GoClever Orion 70L.


Tai biudžetinė plančetė su  Android  4.2 Jelly Bean sistema.
Šis įrenginys negali pasigirti kokiomis nors ekstravagantiškomis funkcijomis. Ji neturi nei Bluetooth , nei GPS, nei 3G. Tiesą pasakius, ši ,,tabletė" be savo sąlyginai  galingo A31 procesoriaus  ir 1GB RAM atminties niekuo daugiau negali pasigirti, nebet tik savo mažą kaina - ~300LT .Kaina , vienintelis dalykas privertes mane išbandyti šia plančetę.Taigi , ką gali pasiūlyti šis įrenginys už vos 300LT?

Galia, vienintelis dalykas , kuri gali pasiūlyti šis modelis.Matomai gamintojas bandė sukurti kažka pigaus žaidimams žaisti ir filmas žiūrėti.Pasinaudojus vos mėnesį pilnai išsiaiškinau visus šio įrenginio galimybes ir galimas problemas.


Šiek tiek apie specifikacijas.

  • EKRANAS: Ekrano raiška: 800X480 , bet kadangi apatinė mygtuku linija kažkiek nukanda, lieka apie 800x446 ,tai atsiliepia kai kuriuose žaidimuose, kur minimali rezoliucija reikalaujama 800x480.Pats ekranas kažkoks keistas, sukuria atsipindžius kurie erzina akis , o po ilgesnio naudojimo net pradeda jas skaudėti.Jausmas , lyg apsauginis stiklas pats atspindėtų ekrano apšvietimą. Bet tas pats apšvietimas labai geras , sviesią diena ekranas puikiai matomas ir įskaitomas.
  • PROCESORIUS: CPUALLWINNER A31 1GHZ dar vadinamas CORTEX A7 , keliasi  iki 1.2, bet vėliau sminga, matyt overlock'inimo nepalaiko.Procesorius turi integruotą aštuonių branduolių  VR SGX544MP2  grafinį procesorių.Procesorius susitvarko su dauguma užduočių , plančetė nestriginėja ir veikia gan stabiliai.
  • Operacinė sistema: 4.2 Jelly Bean  , taip pat yra galimybe atnaujinti per OTA iš pačių gamintojų.
  • Operatyvioji atmintis: Čia pastebejau vieną nemolonų niuansą, specifikacijose rašoma, kad RAM atmintis - 1GB , deja plančetė turi apie 750MB RAM atminties, o realiam naudojime jos lieka ~300MB.
  • ATMINTIS: Rašoma , kad yra 4GB MLC NAND atmintis, deja , realiai jums yra tik 0.99GB , tai lyg triukas, paaiškinamas tuo , kad ta 4GB atmintis išskirtoma operacinei sistemai ir kitoms ,,paslaptingoms" funkcijoms.Tai sukelia problemą , kurią aprašysiu vėliau. Taip pat yra  standartinis kortelių skaitytuvas iki 32GB.
  • RYŠYS: Plančetė turi gan stiprią 802.11 B/G/N  ryšio anteną , signalas nenutrųksta visame name.Rašoma , kad plančete palaiko 3G adapterį nors pats to nebandžiau.
  • JUNGTYS: MICROUSB su  OTG  funkcija , MINIHDMI 1.4v, kuris man taip ir neveikė, 3.5mm lizdas.
  • Plančetė taip pat turi priekinę 0.3 MP kamerą , kurios vistiek beveik nepanaudosite.
  • BATERIJA:3000MAH manęs nenuvylė, išlaiko visą diena naudojant protarpiais.Praktiškai per 12h išsikrauna apie 30% , kas mane labai nustebino.
  • Svoris 324g
  • Išmatavimai 190x112x12 mm
Pirkdami šį irenginį gaunate ir klaviatūrą:
Nėra labai patogi, mygtukai maži , pelės nėra.Pačią klaviatųra daugiau naudoju kaip dėklą ( galbūt tai ir yra tikroji jos  paskirtis? :) ).Beja , nešiojant dėkle plančetė lengvai iš jo išsmunka.

Dabar norėčiau pakalbėti apie savo paties potyrius naudojantis plančete. Muzikai klausytis nepatariu , vienas mono garsiakalbis neparodo nei garso , nei jo kokybes. Dažniausia ką darau, tai naršau internete, skaitau naujienas ir straipsnius.Kartais pažaidžiu žaidimus.
Dabar apie žaidimus, pagal antutu testą , plančetė lengvai surenka 12.500 taškų, todėl visi populiariausi žadimai veikia. Deja susidūriau keliatą problemų bandant paleist kaikuriuos žaidimus.

  1. Problema yra ta , kad plančetė ,,nukanda"  dalį ekrano , kad būtų funkcinia mygtukai. Todel ir taip žema rezoliucija dar sumažėja apie 50 pikselių.Tai atsiliepia vietose ,kaip reikalauja tam tikra rezoliucija.
  2. Problema kyla dėl vidinės atminties trūkumo.Sakot įsidėt papildoma microSD  kortelę? Deja plančetė papildomos atminties kortelės nepripažysta ir viską diegią į vidinė atmintį. Taip pat įkelti žaidimo failai yra neatpažinami. Įjungtas žaidimas tiesiog pradeda siūsti failus į vidinę atmintį.

Tai tiek problemų su žadimais. Dabar pereinam prie naudojimosi problemų:
Kadangi plančetė neturi fizinių mygtuku , nei  CWM  nei  pink screen neveikia nes nėra garso mygtukų.
Dar vienas pastebejimas , kai įrenginys naudojamas intensyviau, užkraunamas žadimais, plančetė pradeda keistai ,,lagint" - ekranas tamposi , įvairiai vartaliojasi menių, jei taip nutiko, tenka restartuot visą įrenginį.


Verdiktas - GoClever Orion 70L, pigus plančetinis kompiuteris , skirtas internetui , filmams ir žaidimams.Jei nebijote lengvų problemų, įrenginys tikrai vertas savo kainos.

-----------------------------------------------------------------------------
Plančetė root'inasi ,problemą su vidinę atmintimi ir jos prendimo būdus aprašysiu kitame straipsnyje.
-----------------------------------------------------------------------------
Jei turite klausimų, nesidrovėkite ir rašykite į komentarus ,mielai jums pagelbėsiu.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą