2016 m. sausio 31 d., sekmadienis

Naujas žaisliukas! Raspberry Pi 2 Model B

Pristatau jums Raspbery pi 2, o jūs klausiate - kas tas raspberry pi?
Tai kreditinės kortelės dydžio kompiuteris, kuris gali atlikti visus veiksmus kaip ir paprastas asmeninis kompiuteris. Jo privalumai būtų dydis – galima lengvai transportuoti ir vartojama energija. Raspberry Pi yra maitinamas 5V įtampos, vartojama srovė gali kisti nuo 500mA iki maždaug 1.5A. Kompiuteris nekaista, todėl gali veikti 24/7.



Tagi neseniai įsigijau Raspberry Pi. Yra išleisti 4 modeliai – Raspberry Pi A ir B B+ ir 2B.
Jie skiriasi techniais duomenimis: (rodau lentele su duomenais)
  •  A modelis – 1xUSB 2.0, 256 SDRAM, netuti Ethernet jungties, naudoja mažiau energijos 300mA(1.5W).
  • B modelis – 2xUSB 2.0, 512 SDRAM, turi Ethernet jungtį, naudoja 700mA (3.5W).
  • B+ modelis – 2xUSB 2.0, 512 SDRAM, turi Ethernet jungtį, naudoja 700mA (3.5W).
  • 2 Model B modelis – 4xUSB 2.0,  QUAD CPU 1GB SDRAM, turi Ethernet jungtį, naudoja 1000mA
Yra keletas trūkumų: 
  • Prie kompiuterio nepridėtas maitinimo šaltinis, todėl teks patiems tokį įsigyti. Šiaip tinka įvairių telefonų ar kitokių prietaisų pakrovėjai. Minimaliai užtenka 5V, 700mA maitinimo šaltinio, tačiau jeigu norėsite prijungti papildomų įrenginių, energijos gali neužtekti. Rekomenduočiau susirasti 5V bent 1,2A -1,5A maitinimo šaltinį. Įrenginys maitinasi per microUSB jungtį.
  • Kompiuteris neturi jokios vidinės atminties, todėl reikės įsigyti SD kortelę į kurią teks įrašyti operacinę sistemą. Rekomenduojama 4 ir daugiau GB talpos kortelė.
  • Kompiuteris neturi jokios dėžutės, perkant gausit nuogą mikroschemą, todėl reikės įsigyti papildomai ir dėžutę, kitaip rizikuosit savo įrenginio gyvybe. Pi dėžutė.
  • Taip pat reikės pelės, klaviatūros ir hdmi jungtį turinčio monitoriaus. Jeigu turit galimybę prijungti Raspberry prie namų tinklo/interneto, išorinių įrenginių gali ir nereikėti, tiesiog patį Raspberry galima susikonfigūruoti taip, jog jį valdyti eitų tiesiai iš asmeninio kompiuterio.
  • Pats kompiuteris skirtas Linux pagrindu sukurtoms operacinėms sistemoms. Jeigu niekada nesate susidūrę su Linux’ais, neišsigąskit, nes internete pilna įvairiausių pamokų, kurias supras ir visiški naujokai.

    O štai ir video, kaip išpakuoju savo naują pirkinį ;)

Vėliau bus daugiau video, kaip naudotis prietaisu ir atlikti įvairias užduotis.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą